Blog

Er is zoveel informatie en misinformatie te vinden op internet dat het zelfs als professional lastig is om te vertellen wat gezond is! Op deze pagina vind je evidence based informatie over voeding, leefstijl, gezondheid en meer.

Chris-Fit

Je bereikt meer bij Chris-Fit!

Op iedere leeftijd is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit betekent dat je regelmatig beweegt, aan krachttraining doet en je gezond eet!
Naarmate je ouder wordt neemt je spiermassa en botdichtheid af.

Eat more to lose weight

Eat more to lose weight

Lukt het niet om af te vallen? 9 van de 10 mensen die bij mij langs komen en willen afvallen eten structureel te weinig! Er staat tegenwoordig zoveel onzin online dat ik er dagelijks wel een migraine aanval van krijg🤦‍♂️


Brood of Crackers

Brood of Crackers

Veel mensen eten liever een cracker in plaats van een boterham omdat het gezonder lijkt...🤔 laten we eens kijken of dat ook daadwerkelijk zo is. 


chris-fit

Het Etiket

Op bijna alle producten in de winkel zit op de achterkant een etiket met informatie over de voeding.  
Vers fruit, Vers brood van de bakker, vers vlees van de slager en verse groenten zijn een uitzondering. 

Op alle andere producten vindt je de volgende informatie

Chris-fit

Fructose-Glucose stroop

Fructose-Glucose Stroop/siroop, wat is het eigenlijk? Het is gewoon suiker en de fabrikanten gebruiken dit product om niet het woord suiker te hoeven gebruiken op het etiket...

Chris-Fit

Hoeveel eiwit heb ik nu nodig?

Hoeveel eiwit heb je nu daadwerkelijk nodig. Deze vraag ga ik in tweeën splitsen☺️

1 Ons lichaam heeft 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht NODIG. 

JOJO-effect

Ben jij een jojo expert?

We kennen allemaal wel iemand die snel kilo's is kwijt geraakt en deze vervolgens binnen korte tijd weer terug vindt, met vaak nog een of twee kilo extra. De cijfers vertellen ons dat circa 80% van de mensen die afvallen moeite heeft om op gewicht te blijven en meestal ook weer aankomen.