Fructose-Glucose stroop

Fructose-Glucose stroop Chris-Fit

Fructose-Glucose Stroop/siroop, wat is het eigenlijk? Het is gewoon suiker en de fabrikanten gebruiken dit product om niet het woord suiker te hoeven gebruiken op het etiket en daarnaast is het goedkoper dan ouderwets tafelsuiker. 
Tafelsuiker oftewel sucrose zit al jaren in het voedingspatroon van de mens en word gemaakt van suikerbuiten. Mensen blijven een voorkeur hebben voor producten met een zoete smaak, maar steeds meer mensen krijgen in de gaten hoe ongezond suiker is!
Fabrikanten zijn hier heel bewust van en zoeken dus methodes om zo goedkoop mogelijk een product te maken wat een zoete smaak heeft zonder het woord suiker te hoeven gebruiken!

Fructose glucose stroop of glucose fructose stroop word  gemaakt van mais of aardappel zetmeel. Het doorloopt daarna een aantal chemische stappen om het een vloeibaar zoet product te maken. Het is dus GEEN natuurlijk product, maar in de vertering doet het precies het zelfde als tafelsuiker. 

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het gebruik van fructose-glucose siroop een grote rol speelt bij het stijgende aantal mensen met overgewicht. Dit komt vooral omdat het gewoon SUIKER is en dat mensen onbewust meer suiker binnen krijgen.

wanneer je snoept heb ik liever dat je gewoon tafelsuiker eet in plaats van deze gemanipuleerde voedingsstoffen. Onderzoek laat ook zien dat deze producten niet goed verteerd worden in onze spijsvertering. Dit leidt tot een slechte opname van de goede voedingsstoffen, diarree, winderigheid en een opgeblazen gevoel!

Het zal je verbazen in HOEVEEL producten stiekem wat van dit goedje gestopt is. Fabrikanten zijn verplicht het te vermelden op het etiket op de achterkant. Lees dus goed wanneer je kiest voor een nieuw product, er is altijd een variant te vinden zonder deze rotzooi erin!
Daarnaast ben ik van mening dat je alleen maar NATUURLIJKE producten hoeft te eten en dat je zoveel mogelijk weg moet blijven van ingrediƫnten die chemisch zijn aangepast!

Als je snoept snoep dan GOED!