Diner

Italiaanse risotto Chris-fit

zomerse Italiaanse risotto

40 minuten 482 Kcal 69g. koolhydraten 19g. eiwit,13g. vet

ingrediënten 4 personen: 

  • 300 gram risotto
  • 6 tomaten 
  • 6 stroken bleekselderij
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 1 basilicum plant
  • 2 bouillon blokjes.

Bereidingswijze:

  • Maak 1,5 liter bouillon met 2 blokjes groente bouilion
  • Snijd de ui en knoflook klein en fruit deze in de pan
  • Maak van de selderij kleine maantjes en voeg toe aan de knoflook
  • Bak 1 minuut de risotto rijst mee
  • Voeg langzaam 1/3 van de bouillon toe en laat inkoken
  • Voeg telkens een soeplepel bouillon toe zodat het niet aanbakt
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine stukjes en voeg deze toe aan de risotto met de rest van de bouillon en laat op zacht vuur koken
  • maak van de rode peper kleine blokjes en van de basilicum kleine reepjes
  • Serveer de risotto eventueel met wat mozzarella en Pecorino kaas(Maar dit maakt hem minder gezond)
  • Smakelijk eten!
penne all arribiatta Chris-Fit

Penne all arribiatta

30 min, 486kcal, 58g. koolhydraten, 19g. eiwitten, 19g. vetten

ingrediënten 4 personen: 

  • 300 gram volkoren penne (onbereid)
  • 8 tomaten
  • 4-6 knoflook tenen
  •  2 uien
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 120 gram pecorino kaas
  • 1 el olijfolie

bereidingswijze:

  • Kook de penne volgens de beschrijving op de verpakking
  • Snijd de knoflook heel klein, de uien in halve hele dunne ringen, rasp de Pecorino en maak van de rode peper kleine blokjes
  • Breng de olijfolie in een wokpan op temperatuur en voeg de knoflook en de helft van de Pecorino toe. Blijf goed roeren zodat de niks aanbrand
  • Maak ondertussen van de tomaten kleine blokjes
  • Voeg de tomaten toe en blijf regelmatig roeren(hoog vuur)
  • Op het moment dat de tomaten wat week beginnen te worden kun je de uien en de peper toevoegen
  • Voeg als laatste nog eens 40 gram van de Pecorino toe aan de saus en roer dit goed door(de Pecorino geeft de bekende arribiatta smaak)
  • Als de saus te dun is kun je nog wat olijfolie toevoegen
  • Voeg peper en zout toe naar smaak en maak af met wat Pecorino on top
  • Smakelijk eten

Youtube inhoud kan niet getoond worden met je huidige cookie-instellingen. Selecteer "Inhoud tonen" om de inhoud te zien en de Youtube cookie-instellingen te accepteren. Meer info kun je lezen in de https://policies.google.com/privacy?hl=nl [Privacyverklaring). Je kunt je altijd weer afmelden voor deze [cookie-instelling] /redirect-to-page/afeebe0e-6b0b-4e4a-92f3-d8cd706ac787.

Inhoud tonen

Groene curry pasta

45 minuten 482 Kcal 69g. koolhydraten 19g. eiwit,13g. vet

ingrediënten 8-12 porties

  • 15 grote lombok chili's
  • 5 Thaise bird's eye chili's
  • 1 flink stuk galangal (duimdik)
  • 1 chalot
  • 3-5 knoflook tenen
  • 4 blaadjes kaffir lime
  • 1 citroengras stengel
  • 1,5 tl komijnzaad
  • 1,5 tl korianderzaad
  • 0,5 tl zout
  • 5 witte peper korrels

Bereidingswijze:

  • Rooster in een pan de komijn en korianderzaden tot ze getoast zijn en je de kruiden goed kunt ruiken
  • Voeg de koriander, komijn, peper en zout toe aan de vijzel en stamp tot een fijne poeder
  • snijdt de chili' fijn en voeg deze toe aan de vijzel en stamp het goed door elkaar totdat het een pasta word. (ik gebruik de blender om het eerst goed fijn te maken anders ben je wel een tijdje bezig)
  • snijd nu de knoflook, galanga, citroengras, kaffir lime, chalot fijn en voeg deze toe aan de vijzel. 
  • Zorg dat je alle grote stukken eruit hebt gestampt en dan is je curry klaar om gebruikt te worden voor verschillende heerlijke gerechten!
  • Smakelijk eten
Tonijnsteak met sesam chris-fit

Tonijnsteak met sesam en wokgroente

15 min, 535 kcal, 37 g. koolhydraten, 43g. eiwit, 21 g. vet

Ingrediënten  4 personen

  • 6 el  sesamzaad 
  • 4  tonijnsteaks van 120 g 
  • 2 el  olijfolie 
  • 2  grote ui, in dunne ringen 
  • 16 groene asperges, stugge onderkant eraf, in stukjes van 5 cm 
  • 200 g  verse spinazie 
  • sap van 1/2 citroen 
  • 1  kleine rode bird's eye chilipeper (of rawit), heel fijngesneden (gebruik de zaadjes als je het extra heet wilt maken) 
  • 1 el  sesamolie 
  • zeezout 
  • versgemalen zwarte peper 
  • 4  lente-uitjes, in dunne ringen 
  • handvol verse koriander
  • 200 gram quinoa



Bereidingswijze 

  • Verspreid de sesamzaadjes over een groot bord en druk de tonijnsteaks er een voor een stevig in, met beide kanten, zodat de zaadjes eraan blijven kleven.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote grilpan en bak de tonijnsteaks als de olijfolie heet is 1-2 minuten aan elke kant. pak de tonijn uit de pan en zet hem weg.
  • Kook de quinoa volgens recept van de verpakking
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote wok en bak de uien 2 minuten, voeg de asperges toe en roerbak ze nog een paar minuten.
  • Doe er nu de spinazie bij en roer tot de blaadjes slinken. Voeg het citroensap toe en haal de pan van het vuur.
  • Roer de chilipeper en sesamolie erdoor 
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Schep de groente uit de wok en de quinoa op 4 borden. Leg de tonijnsteaks erop en bestrooi met lente-uitjes en koriander.

Tip

Niets is erger dan tonijn die te lang is gebakken. Dat is echt zonde van de dure, goede vis, dus ik raad altijd aan de steaks vanbinnen vrij rauw te houden.

couscous Chris-fit

Couscous Salade met zalm

15 minuten 728 Kcal 78g. koolhydraten, 41g. eiwitten, 25g. vet

Ingrediënten 4 personen: 

  • 300 gram couscous(of quinoa als je glutenvrij wil eten)
  • 4 tomaten
  • 1 hele lente ui
  • 1 komkommer
  • 3 paprika's
  • 2 tenen knoflook, 
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 rode peper
  • 100 gram witte kaas
  • 1 potje verse tomaten tapenade
  • 4x zalm op huid


bereidingswijze 

  • kook de couscous volgens recept
  • Meng de tapenade met een uitgeperste citroen, 2 geperste teentjes knoflook, 1 el olijfolie en wat water door elkaar
  • snijd alle groentjes klein en voeg toe in een sla kom
  • Meng de dressing door de couscous en voeg daarna de gesneden groente toe
  • Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg deze als laatste toe
  • Verwarm de grilpan en smeer de zalm in met olie, peper en zout
  • Gril de zalm op de huid en draai hem op het einde 1 minuut om
  • Smakelijk eten
thaise kokossoep chris-fit


Thaise kokossoep

15 min, 605 kcal, 77g. koolhydraten, 35g. Eiwitten, 16g. Vet

Ingrediënten 4 personen:

  • 800 gram thaise wokgroenten 
  • 1,5 kippenbouillon blokjes
  • 200 Milliliter kokosmelk
  • 400 gram kipfilet gesneden in blokjes 
  • 300 gram zilvervlies rijst (Of mihoen maar kies dan de volkoren variant)


Bereidingswijze:

  • Braad de kipfilet blokjes in een pan met wat olijfolie en voeg wat peper en zout naar smaak toe.
  •  Kook de zilvervlies rijst volgens de beschrijving.
  •  voeg 700 milliliter water toe met de bouillon blokjes en roer alles door elkaar.
  •  Voeg de kokosmelk toe met de groente en roer dit ook door elkaar.
  •  laat 10 minuten door koken.
  •  proef en kruid eventueel wat bij met peper en zout.
  •  Voeg de rijst toe tot de soep en serveer in een kom


Smakelijk eten.

Hamburger spelt Chris-fit

Hamburger op een spelbroodje met zoete aardappel friet

60 minuten, 589 kcal, 75g. Koolhydraten, 23g. Eiwit, 19g. Vet

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Zoete aardappel friet
  • 1/2 zoete aardappelen
  • 1 el arachideolie
  • 2 tl peper
  • 1 tl zout
  • 2 tl tijm


Maak van de zoete aardappel lange frieten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met de olie en voeg de tijm, peper en zout toe. Hussel dit mengsel goed door elkaar. De frieten gaan 60 minuten in de oven op 160 Graden. (regelmatig roeren). Wij doen vaak de laatste 10-15 minuten de grill stand aanzetten om ze wat krokanter te maken.

Hamburger

  • 2 volkoren speltbollen ( TIP: de verse speltbroodjes van de AH zijn heerlijk)
  • 2 (magere) rundvlees burgers
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 augurken
  • 1 ui
  • Optioneel: truffelmayonaise


Snijdt de ui in ringen. Gril de hamburgers op hoogvuur en gril de uiringen mee.
Snijdt ondertussen de tomaat, komkommer en augurken in schijfjes.
Smeer eventueel wat truffelmayonaise op de twee helften van het broodje en beleg het onderste deel met de tomaat, augurk en komkommer. Als de hamburger klaar is leg je die erop en je legt de gegrilde ui erboven op.

Vlees

Hamburger spelt Chris-fit

Hamburger op een spelbroodje met zoete aardappel friet

60 minuten, 589 kcal, 75g. Koolhydraten, 23g. Eiwit, 19g. Vet

Ingrediënten voor 2 personen:


Zoete aardappel friet

  • 1-2 zoete aardappelen
  • 1 el arachideolie
  • 2 tl peper
  • 1 tl zout
  • 2 tl tijm


Maak van de zoete aardappel lange frieten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met de olie en voeg de tijm, peper en zout toe. Hussel dit mengsel goed door elkaar. De frieten gaan 60 minuten in de oven op 160 Graden. (regelmatig roeren). Wij doen vaak de laatste 10-15 minuten de grill stand aanzetten om ze wat krokanter te maken.

Hamburger

  • 2 volkoren speltbollen ( TIP: de verse speltbroodjes van de AH zijn heerlijk)
  • 2 (magere) rundvlees burgers
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 augurken
  • 1 ui
  • Optioneel: truffelmayonaise


Snijd de ui in ringen. Gril de hamburgers op hoogvuur en gril de uiringen mee.
Snijd ondertussen de tomaat, komkommer en augurken in schijfjes.
Smeer eventueel wat truffelmayonaise op de twee helften van het broodje en beleg het onderste deel met de tomaat, augurk en komkommer. Als de hamburger klaar is leg je die erop en je legt de gegrilde ui erboven op.

gehaktballen in tomaten saus

Gehaktballen in tomaten saus


Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de gehaktballetjes

  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 tl zout
  • 1 snufjeversgemalen zwarte peper
  • 1 halve tl knoflookpoeder
  • 1 halve tl gedroogde oregano
  • 1 halve tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1  middelgrote ei
  • 1 hand verse peterselie
  • 70 gvetarme mozzarella, in 12 gelijke stukjes


Voor de saus

  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 el  oregano
  • 1 tl uipoeder 
  • 8 basilicum blaadjes
  • 2 tl fijngehakte peterselie
  • 2  wortels fijn gehakt
  • 2 stengels bleekselderij fijngehakt
  • 1/2 tl rodewijnazijn
  • zeezout en versgemalen peper
  • 300 gram volkoren pasta


Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. bekleed een pakplaat met bakpapier
  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom goed door elkaar(behalve de mozzarella en de helft van de peterselie). Verveel het mengsel in 12 porties.
  • Vouw elke portie om een stukje mozzarella en vorm er dan balletjes van. Leg de balletjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.
  • Maak de saus wanneer de balletjes in de oven staan. Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan, breng het geheel aan de kook en kook de saus ongeveer 20 minuten op laag tot middelhoog vuur.
  • Kook de volkoren pasta volgens het recept op de verpakking
  • Pureer de saus kort met de staafmixer, in de blender of keuken­machine tot deze glad is. Breng de saus op smaak met zout en peper. Zet de saus weer op laag vuur en voeg de balletjes toe. Schep het geheel rustig om.
  • Strooi de rest van de peterselie over de saus en balletjes en serveer.
  • Smakelijk eten




Thaise groene curry met kip Chris-fit

Thaise Groene curry met kip

60 minuten, 589 kcal, 75g. Koolhydraten, 23g. Eiwit, 19g. Vet

Ingrediënten voor 4 personen:


Zoete aardappel friet

  • 300 gram kipfilet
  • 2 el arachide olie
  • 3 el Thaise groene curry pasta (zelf gemaakt is altijd het lekkerste!)
  • 8 Thaise aubergine's 
  • 250 gram sperziebonen 
  • 1 rode peper
  • takje thais basilicum 
  • 6 verse limoenblaadjes
  • 300 gram Zilvervlies rijst
  • 400 ml Kokosmelk


Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens het recept op de verpakking en laat het daarna een aantal minuten staan zodat die goed droog word.
  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes, de Thaise aubergines in kwarten en de sperziebonen doormidden
  • Doe de olie in de wokpan en maak goed heet, bak nu de groene currypasta en laat de olien goed naar buiten komen. (geniet van de geuren die vrij komen)
  • Voeg 1 derde van de kokosolie toe en laat de olien goed naar boven komen
  • voeg de kipfilet toe en kook deze in de saus totdat die gaar is
  • Als laatste voeg je de bonen en aubergines toe aan de curry en dit laat je een 5 minuten rustig door pruttelen
  • Snijd ondertussen de basilicum, rode peper en limoen blaadjes fijn en serveer die naast het gerecht erbij
  • Smakelijk eten!
Pasta beef Chris-fit


Pasta met beef en champignons 

20 min, 560 kcal, 54g. koolhydraten, 46g. eiwit, 14g. vet

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram ongekookte volkoren pasta
  • 400 gram champignons
  • 250 gram kastanje champignons
  • 250 gram oesterzwammen
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 100 gram rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 el truffelolie (of echte truffel)
  • 250 gram biefstuk


Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking

Maak van de biefstuk smalle reepjes en wok deze 1 minuut op heel hoog vuur.
Wikkel de biefstuk in aluminium folie en laat rusten

Snijd alle champignons en oesterzwammen in smalle schijfjes en wok in dezelfde pan totdat ze goed gaar zijn.

Doe de pasta door de champignons en kruid wat bij met peper en zout. Op het laatst voeg je de biefstuk toe in de pan (30-60 seconden anders word die droog)
Besprenkel de pasta op het bord met wat truffelolie en eet smakelijk

Thaise kokossoep Chris-fit

Thaise kokossoep

15 min, 605 kcal, 77g. koolhydraten, 35g. Eiwitten, 16g. Vet

Ingrediënten 4 personen:

  • 800 gram thaise wokgroenten 
  • 1,5 kippenbouillon blokjes
  • 200 Milliliter kokosmelk
  • 400 gram kipfilet gesneden in blokjes 
  • 300 gram zilvervlies rijst (Of mihoen maar kies dan de volkoren variant)


Bereidingswijze:

  • Braad de kipfilet blokjes in een pan met wat olijfolie en voeg wat peper en zout naar smaak toe.
  •  Kook de zilvervlies rijst volgens de beschrijving.
  •  voeg 700 milliliter water toe met de bouillon blokjes en roer alles door elkaar.
  •  Voeg de kokosmelk toe met de groente en roer dit ook door elkaar.
  •  laat 10 minuten door koken.
  •  proef en kruid eventueel wat bij met peper en zout.
  •  Voeg de rijst toe tot de soep en serveer in een kom


Smakelijk eten.

Vis

Couscous met zalm Chris-fit

Couscous Salade met Zalm

15 minuten 728 Kcal 78g. koolhydraten, 41g. eiwitten, 25g. vet

ingrediënten 4 personen: 


300 gram couscous(of quinoa als je glutenvrij wil eten), 4 tomaten, 1 hele lente ui, 
1 komkommer, 3 paprika's, 2 tenen knoflook, 
1 el olijfolie, 1 citroen, 1 rode peper, 100 gram witte kaas, 1 potje verse tomaten tapenade, 4 zalm mootjes.

  • kook de couscous volgens recept
  • Meng de tapenade met een uitgeperste citroen, 2 geperste teentjes knoflook, 1 el olijfolie en wat water door elkaar
  • snijd alle groentjes klein en voeg toe in een sla kom
  • Meng de dressing door de couscous en voeg daarna de gesneden groente toe
  • Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg deze als laatste toe
  • Verwarm de Grilpan op en smeer de zalm in met wat peper en zout
  • Gril de zalm op de huid 2 minuten per kant en maak een mooie gril ruit.
  • Draai de zalm 1 minuut om en je hebt een mooie roze zalm
  • Smakelijk eten
Tonijnsteak met wok groente Chris-fit

Tonijnsteak met sesam en wokgroente

15 min, 535 kcal, 37 g. koolhydraten, 43g. eiwit, 21 g. vet

Ingrediënten  4 personen

  • 6 el  sesamzaad 
  • 4  tonijnsteaks van 120 g 
  • 2 el  olijfolie 
  • 2  grote ui, in dunne ringen 
  • 16 groene asperges, stugge onderkant eraf, in stukjes van 5 cm 
  • 200 g  verse spinazie 
  • sap van 1/2 citroen 
  • 1  kleine rode bird's eye chilipeper (of rawit), heel fijngesneden (gebruik de zaadjes als je het extra heet wilt maken) 
  • 1 el  sesamolie 
  • zeezout 
  • versgemalen zwarte peper 
  • 4  lente-uitjes, in dunne ringen 
  • handvol verse koriander
  • 200 gram quinoa



Bereidingswijze 

  • Verspreid de sesamzaadjes over een groot bord en druk de tonijnsteaks er een voor een stevig in, met beide kanten, zodat de zaadjes eraan blijven kleven.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote grilpan en bak de tonijnsteaks als de olijfolie heet is 1-2 minuten aan elke kant. pak de tonijn uit de pan en zet hem weg.
  • Kook de quinoa volgens recept van de verpakking
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote wok en bak de uien 2 minuten, voeg de asperges toe en roerbak ze nog een paar minuten.
  • Doe er nu de spinazie bij en roer tot de blaadjes slinken. Voeg het citroensap toe en haal de pan van het vuur.
  • Roer de chilipeper en sesamolie erdoor 
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Schep de groente uit de wok en de quinoa op 4 borden. Leg de tonijnsteaks erop en bestrooi met lente-uitjes en koriander.

Tip

Niets is erger dan tonijn die te lang is gebakken. Dat is echt zonde van de dure, goede vis, dus ik raad altijd aan de steaks vanbinnen vrij rauw te houden.




Pasta met Garnalen Chris-fit

Pasta met garnalen en rucola

15 min, 581 kcal, 62 g. koolhydraten, 35g. eiwit, 17g. vet

Ingrediënten  4 personen

  • 450 g volkoren pasta 
  • Zout en zwarte peper uit de molen
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine Spaanse peper
  • 500 g gepelde grote rauwe garnalen 
  • 1 klein wijnglas witte wijn
  • 6 Zongedroogde tomaten
  • 8 tomaten
  • 1 grote blik tomaten puree
  • halve citroen
  • 2 handenvol rucola, grof gehakt
  • vers geraspte Pecorino kaas


Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking
  • Verhit 3 flinke scheuten olijfolie in een grote koekenpan
  • snipper de knoflook en de Spaanse peper en voeg deze toe aan de pan
  • Zodra de knoflook begint te verkleuren voeg je de garnalen toe en bak je deze 1 minuut mee
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes
  • giet de witte wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten langzaam doorkoken
  • Doe de gare pasta door de saus en roer dit goed door, knijp het citroensap over de saus en voeg de helft van de rucola toe. Rasp de citroen schil over de pasta
  • Verdeel de pasta over 4 borden en verdeel de resterende rucola over de 4 borden
  • Voeg naar smaak peper en zout toe
  • Smakelijk eten


pasta seafood chris-fit

Pasta met garnalen en rucola

15 min, 581 kcal, 62 g. koolhydraten, 35g. eiwit, 17g. vet

Ingrediënten  4 personen

  • 300 gram Volkoren pasta
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 100 gram garnalen
  • 1 citroen
  • 100 gram rivierkreeftjes
  • 1 kleine bos koriander
  • 1 el kerriepoeder
  • 1/2 rood pepertje (zonder pitjes)
  • 1 teen knoflook
  • 1/5 tl kurkuma
  • 2 cm gember
  • 2 el olijfolie

Optioneel: scheutje kokosmelk

Bereidingswijze

  • Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Meng de kurkuma en de kerrie en snijd de knoflook, peper, koriander en peper heel fijn.
  • Zet een grote wokpan op, gebruik kokosolie of olijfolie. Verhit dit in de pan.
  • Voeg de gember, knoflook en peper toe. Vervolgens de pasta en de kruidenmix en meng alles goed door
  • Voeg nu de mosselen, garnalen en rivierkreeftjes toe. Laat 2 tot 5 minuten staan.
  • Schep op en doe er tenslotte nog wat citroen en koriander overheen.
  • smakelijk eten!

Vegetarisch

Italiaanse risotto Chris-fit

zomerse Italiaanse risotto

40 minuten 482 Kcal, 69g. koolhydraten,19g. eiwit, 13g. vet

ingrediënten 4 personen: 

  • 300 gram risotto
  • 6 tomaten
  • 6 stroken bleekselderij
  •  2 uien
  • 1 rode peper
  • 1 basilicum plant
  • 2 bouillon blokjes.

bereidingswijze:

  • Maak 1,5 liter bouillon met 2 blokjes groente bouilion
  • Snijd de ui en knoflook klein en fruit deze in de pan
  • Maak van de selderij kleine maantjes en voeg toe aan de knoflook
  • Bak 1 minuut de risotto rijst mee
  • Voeg langzaam 1/3 van de bouillon toe en laat inkoken
  • Voeg telkens een soeplepel bouillon toe zodat het niet aanbakt
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine stukjes en voeg deze toe aan de risotto met de rest van de bouillon en laat op zacht vuur koken
  • maak van de rode peper kleine blokjes en van de basilicum kleine reepjes
  • Serveer de risotto eventueel met wat mozzarella en Pecorino kaas(Maar dit maakt hem minder gezond)
  • Smakelijk eten!
penne all arribiatta Chris-fit

Penne all arribiatta

30 min, 486kcal, 58g. koolhydraten, 19g. eiwitten, 19g. vetten

ingrediënten 4 personen: 

  • 300 gram volkoren penne (onbereid)
  • 8 tomaten
  • 4-6 knoflook tenen
  •  2 uien
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 120 gram pecorino kaas
  • 1 el olijfolie

bereidingswijze:

  • Kook de penne volgens de beschrijving op de verpakking
  • Snijd de knoflook heel klein, de uien in halve hele dunne ringen, rasp de Pecorino en maak van de rode peper kleine blokjes
  • Breng de olijfolie in een wokpan op temperatuur en voeg de knoflook en de helft van de Pecorino toe. Blijf goed roeren zodat de niks aanbrand
  • Maak ondertussen van de tomaten kleine blokjes
  • Voeg de tomaten toe en blijf regelmatig roeren(hoog vuur)
  • Op het moment dat de tomaten wat week beginnen te worden kun je de uien en de peper toevoegen
  • Voeg als laatste nog eens 40 gram van de Pecorino toe aan de saus en roer dit goed door(de Pecorino geeft de bekende arribiatta smaak)
  • Als de saus te dun is kun je nog wat olijfolie toevoegen
  • Voeg peper en zout toe naar smaak en maak af met wat Pecorino on top
  • Smakelijk eten
Couscous salade Chris-fit

Couscous Salade 

15 minuten, 497 Kcal, 78g. koolhydraten, 14g. eiwitten, 11g. vet

ingrediënten 4 personen: 

  • 300 gram couscous(of quinoa als je glutenvrij wil eten)
  • 4 tomaten
  • 1 hele lente ui, 
  • 1 komkommer
  • 3 paprika's
  • 2 tenen knoflook, 
  • 1 el olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 rode peper
  • 100 gram witte kaas
  • 1 potje verse tomaten tapenade


Bereidingswijze

  • kook de couscous volgens recept
  • Meng de tapenade met een uitgeperste citroen, 2 geperste teentjes knoflook, 1 el olijfolie en wat water door elkaar
  • snijd alle groentjes klein en voeg toe in een sla kom
  • Meng de dressing door de couscous en voeg daarna de gesneden groente toe
  • Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg deze als laatste toe
  • Smakelijk eten
Quinoa salade met avocado

Quinoa Salade met avocado

15 minuten, 700 Kcal, 78 g. koolhydraten, 21g. eiwit, 30g. vet

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 300 gram Quinoa 
  • 2 avocado's
  • 3 paprika's 
  • 2 courgettes
  • 4 zon gedroogde tomaten
  • 2 el mosterd
  • 6 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • 100 gram feta kaas


bereidingswijze

  • Kook de quinoa volgens recept op de verpakking
  • Meng in 1 kom de olijfolie, balsamico en de mosterd tot een goudkleurige dressing
  • Snijd de paprika avocado en courgette in grove stukken
  • Gril de paprika en courgette en de avocado in een gril pan
  • Snijd de zongedroogde tomaten in smalle reepjes
  • Meng de dressing door de quinoa
  • Voeg de groente en avocado toe en leg de zongedroogde tomaatjes en witte kaas boven op
  • Smakelijk eten
Vegetarische pasta met Walnoot Chris-fit

vegetarische Pasta met walnoot

15 minuten, 528 Kcal, 60g. Koolhydraten, 19g.  eiwitten, 20g. vetten

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram volkoren pasta, 1 courgette, 3 paprika's, 1 prei, 400 gram tomaten blokjes, 1 blikje tomaten puree, Italiaanse kruiden en verse basilicum

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens het recept van de verpakking
  • Snijd alle groenten fijn en breng alvast een wokpan met wat olijfolie op temperatuur
  • wok alle groente op heet vuur en roer regelmatig (niet te lang zo blijft de groente wat bite hebben
  • voeg de tomatenblokjes en puree toe
  • breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper, zout en basilicum 
  • brokkel de walnoten en besprenkel over de pasta
  • smakelijk eten
Vegetarische Taco's Chris-fit

Vegetarische taco

15 minuten, 360 kcal, 43 g. koolhydraten, 10 g. eiwit, 13g. vet


Ingrediënten 4 personen: 

  • 16 taco schelpen
  • 3 paprika's
  • 2 uien
  • 400 gram champignons
  • 4 tomaten
  • 375 gram Mexicaanse bonen mix
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2tl chilipeper
  • 1tl knoflookpoeder
  • 1tl komijn
  • 1 tl zwarte peper
  • 1tl jalapenopeper
  • 1tl oregano
  • zout naar smaak


Bereidingswijze

  • Voeg alle kruiden bij elkaar en maak een kruidenmix
  • Snijd alle groenten in kleine blokjes van 0,5 cm
  • Wok alle groenten in een wok pan op heet vuur
  • voeg de kruidenmix toe 
  • Bak de taco schelpen in de oven volgens het recept op de verpakking
  • Smakelijk eten!